معاون راهبردی و توسعه بازار از ارتقای هفت رتبهای رگولاتوری ایران و ورود به نسل چهارم رگولاتوری براساس آخرین رتبهبندی اتحادیه بینالمللی ارتباطات (ITU) خبر داد.
به گزارش روابط عمومی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، علی محمد منتظری، اعلام کرد: براساس آخرین امتیازبندی اتحادیه بینالمللی ارتباطات (ITU) در سال 2020، رگولاتوری ایران رتبه 58 و امتیاز 86 را کسب کرده است ؛ مقایسه این رتبهبندی با سال 2019 که رتبه رگولاتوری ایران 65 و امتیاز آن 84 بود، نشان میدهد ایران دو امتیاز و هفت رتبه ارتقا یافته است.
وی درباره شاخصهای این رتبهبندی گفت: اتحادیه بینالمللی ارتباطات، رگولاتوری کشورهای عضو اتحادیه را با ۵۰ گویه در قالب چهار دستهبندی شامل مسایل رقابتی، نظام رگولاتوری، اختیارات و وظایف، بررسی و ارزیابی کرده و براساس امتیازهای به دست آمده رگولاتوری کشورها را رتبهبندی میکند.
منتظری با اشاره به اینکه براساس این رتبهبندی، سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی توانسته است امتیاز نسل چهارم رگولاتوری را کسب کند، اظهار کرد: رگولاتوری ایران با برنامهریزی و تداوم ارتباط نزدیک با با سازمانهای تخصصی بینالمللی و اجرای مجموعه کاملی از برنامههای کاربردی و عملیاتی توانست به این دستاورد دست یابد.
وی درباره نسل چهار رگولاتوری عنوان کرد: در رگولاتوری نسل چهارم، حفاظت از منافع مصرفکنندگان، بازارهای باز و پیشرفت در سرمایهگذاری مطابق با اهداف اجتماعی و اقتصادی، ایجاد مقررات یکپارچه براساس سیاستهای اقتصادی و اجتماعی در سطح ملی، مد نظر است. به عبارت دیگر با مشارکت رگولاتور در افزایش نفوذ اجتماعی با تمرکز بر اهداف اقتصادی از طریق تدوین مقررات ICT، نقش رگولاتور تکمیل میگردد.
معاون راهبردی و توسعه بازار رگولاتوری تبدیل شدن به رگولاتوری نسل پنجم را از برنامههای سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی دانست و افزود: ارتقای رگولاتوری کشوری از یک نسل به نسل بالاتر نشان میدهد که آن رگولاتوری از نظر انجام وظایف، مقرراتگذاری، ساختار و ... پیشرفت کرده است و در جهت بهبود بازار این حوزه قدم بر میدارد.