بیست و دومین نشست شورای رگولاتوری کشورهای جنوب آسیا (SATRC-22) در تاریخ 12-10 آبان 1400 (مطابق با 3-1 نوامبر 2021)، توسط جامعه مخابراتی آسیا و اقیانوسیه(APT) به صورت مجازی برگزار شد.
در این نشست که با حضور ماسانوری کندو، دبیرکل جامعه مخابراتی آسیا و اقیانوسیه، روسای رگولاتوری ایران، بنگلادش، بوتان، هند، مالدیو، پاکستان، نپال و سریلانکا و فعالان بخش خصوصی این حوزه برگزار گردید، سیاستها و روندهای رگولاتوری در حوزه جنوب آسیا مورد بحث و تعامل قرار گرفت و در بخشی از این رویداد مهم نیز گزارشی از طرح کاری فاز هفتم شورای رگولاتورهای مخابراتی جنوب آسیا (SATRC) و گزارش کار دو کارگروه مربوطه ارائه و جمع بندی گردید. مهمترین بخش این رویداد سه روزه حائز اهمیت، جلسه مختص روسای رگولاتورهای کشورهای عضو بود که در آن به بررسی، برنامه ریزی و تصویب طرح کاری فاز هشتم SATRC برای دوره 2021 الی 2023 پرداختند.
در این نشست رئیس رگولاتوری جمهوری اسلامی ایران، جناب آقای مهندس حسین فلاح نیز با اشاره به تجربیاتی که کشورهای مختلف در مواجهه با بحرانهایی همانند کووید-19 کسب کرده اند و همچنین در خصوص فرصتها و چالشهایی که در دوران پسا کرونا برای بخش ICT ایجاد شده است، بیان نمودند: " اگرچه پیشرفتهای زیادی در زمینه ICT در کشورهای SATRC صورت گرفته است، اما برخی از چالش های دیرینه باقی مانده و چالشهای جدیدی در سالهای اخیر پدیدار شده است. این چالش ها با شیوع کووید-19 تشدید یافته و نیاز به اقدامات هماهنگ و متمرکز دارد. چالشهای اساسی بایستی از طریق طرحهای ابتکاری کشورهای SATRCمورد بررسی قرار گیرند، از جمله این چالشها: متعادل سازی هزینه خدمات فناوری اطلاعات و ارتباطات، توسعه زیرساختها، بهبود ظرفیتها و مهارتها، اطمینان از تاب آوری و امنیت شبکه های ارتباطاتی، افزایش خدمات مقرون به صرفه پهن باند و مدیریت بهینه منابع طیف فرکانسی میباشند. بدین منظور، نیاز به مقررات گذاری شبکه های اجتماعی، حفاظت از حریم خصوصی کاربران و مدیریت طیف مشهود است و بایستی با پیشرفت تکنولوژی همگام باشند. نهادهای رگولاتوری نقش عمده ای در برآورده سازی این نیازها ایفا مینمایند. آنها میتوانند با توسعه چارچوب رگولاتوری، تغییرات ایجاد شده در محیط را رصد نمایند.
جمهوری اسلامی ایران به منظور مقابله با اختلالات عظیم اقتصادی-اجتماعی ناشی از شیوع کووید-19، با چالشهایی برای تأمین سلامت مردم و تداوم فعالیت نهادهای دولتی و خصوصی روبرو بوده که با اتخاذ سیاست ها و اقدامات فوری و موثر ، و بکارگیری برنامه ها و خدمات هوشمند با هدف حفظ فاصله ایمن بین افراد جامعه و جلوگیری از حضور فیزیکی غیر ضروری، به مقابله با این چالش ها پرداخته است. در این راستا از مهمترین سیاستها و اقدامات جمهوری اسلامی ایران، افزایش ظرفیت زیرساخت های کشور، ارائه بسته های اینترنت رایگان به دانشجویان، معلمان و اساتید دانشگاه به منظور تسهیل کار در خانه و آموزش الکترونیکی و همچنین افزایش قابل توجه پهنای باند و شبکه انتقال داده ها برای حفظ و ارتقاء کیفیت و سرعت خدمات اینترنتی مشترکین می توان نام برد.
از دیگر اقدامات جمهوری اسلامی ایران، ایجاد دسترسی روستاهای دارای بیش از 20 خانوار به خدمات ارتباطی در کشور (حدود 40،000 روستا) برای دستیابی بدون تبعیض و همگانی به اتصالات سریع و قابل اعتماد و خدمات دیجیتالی به خصوص در ایام شیوع کوید-19 می باشد. در سالهای اخیر، وضعیت شاخصهای ارتباطاتی جمهوری اسلامی ایران از جمله پوشش جادهای شبکه تلفن همراه 4G، پهنای باند بین المللی و اشتراک پهنباند ثابت و سیار بهبود یافته اند." در خاتمه ایشان از کشورهای SATRC دعوت نمودند تا با به اشتراک گذاشتن تجربیات خود بین کشورهای عضو در زمینه های مختلف تحول دیجیتال، فناوریهای نوظهور، مقررات گذاری شبکه های اجتماعی، سیاستهای هماهنگی فرکانسی مرزی و چارچوبهای رگولاتوری با یکدیگر همکاری نمایند.
براساس تصمیمات اتخاذ شده توسط APT و سران رگولاتورهای عضو SATRC ، ج.ا. ایران موفق به کسب ریاست و میزبانی دور بعدی این اجلاس گردید.