سامانه سنجش شاخصهای کیفیت شبکه ملی اطلاعات رونمایی شد
کد خبر: 32268
شنبه 9 شهريور 1398
سامانه سنجش شاخصهای کیفیت شبکه ملی اطلاعات (فرادید) در مراسمی با حضور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، رئیس و معاونان رگولاتوری، مدیران عامل برخی اپراتورهای ارتباطات ثابت و سیار رونمایی شد.
به گزارش روابط عمومی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیوئی، محمدجواد آذری جهرمی در این مراسم با اشاره به اینکه ارتقای کیفیت شبکه ارتباطی در چارچوب وظایف رگولاتوری یکی از اولویتهای وزارت ارتباطات است گفت:
از روزی که قرار شد آقای فلاح جوشقانی به ریاست سازمان تنظیم مقررات منصوب شود، به ایشان اعلام کردم خروجی مورد نظر من برای بخش نظارتی این سازمان این است که داشبوردی ایجاد کنند که هر شهروندی در هر نقطه از ایران با استفاده از آن مطلع شود به چه سرویسی و با چه کیفیت و قیمتی دسترسی دارد تا بتواند در مقایسه کیفیت سرویس اپراتورهای مختلف با یکدیگر، اپراتور و سرویس مورد نظرش را انتخاب کند.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود: این موضوع در چارچوب سامانه سنجش شاخصهای کیفیت شبکه ملی اطلاعات (فرادید) عملیاتی شده که از طریق آن، اطلاعات شبکه ارتباطی از نقاط مختلف کشور جمعآوری شده و خروجی دادهها در قالب الگوهایی، گلوگاههای ایجاد مشکل در شبکه را به ما نشان میدهد.
وی با اشاره به اینکه بخشی از گلوگاهها در لایه زیرساخت کشور، برخی در حوزه شرکت مخابرات ایران و برخی اپراتورهای ارتباطی است که بر مبنای شبکههای رادیوئی سرویس ارایه میکنند، قرار دارد، تصریح کرد: حدود ۶ هزار سنسور جمعآوری اطلاعات در نقاط مختلف شبکه نصب شده تا وضعیت شبکه و کیفیت ارائه خدمات اپراتورها به صورت آنلاین قابل رصد باشد.
آذری جهرمی افزود: سامانه فرادید از چند ماه گذشته آمادهسازی شده و در این چند ماهه با رصد کیفیت شبکه به برخی از اپراتورها برای بهبود کیفیت تذکراتی داده شده اما هنوز تغییراتی در کیفیت ارائه سرویس آنان ایجاد نشده است.
وزیر ارتباطات با اشاره به اینکه مردم هم باید بتوانند از طریق این سامانه کیفیت سرویس دریافتی خود را مشاهده کنند، گفت: البته مخالفتهایی در این باره وجود داشت چرا که در این سامانه ایرادها دیده میشود و پردهها کنار میرود و امکان مقایسه بین اپراتورها و شرکتهای ارائهکننده خدمات بوجود میآید.
وی افزود: اپراتورهای ارایهکننده سرویس تا 45 روز مهلت دارند که با استفاده از این سامانه، برای بهبود کیفیت سرویسهایشان تلاش کنند چرا که بعد از این مهلت این سامانه در اختیار عموم مردم قرار میگیرد و کاربران این امکان را خواهند داشت که وضعیت ارائه خدمات را در شبکه مشاهده کنند.
آذری جهرمی همچنین از ایجاد اپلیکیشن «سلام» برای دسترسی کاربران به این سامانه خبر داد و افزود: این اپلیکیشن که یک برنامه موبایل محور است به کاربران اجازه میدهد اطلاعات خود را از کیفیت شبکه در نقاط مختلف گزارش کنند.
وزیر ارتباطات با بیان اینکه در کشوری که 70 میلیون مشترک تلفن همراه وجود دارد نمیتوان کیفیت شبکه را نادیده گرفت عنوان کرد: یکی دیگر از امکانات سامانه فرادید در آینده نزدیک ارایه شاخصهای تجربه واقعی کاربر است که با اتصال به سامانه ثبت و پاسخگویی به شکایات مردمی (سامانه 195)، نظرات کاربران از نحوه پاسخگویی و خدمات پشتیبانی و فروش شرکتها و اپراتورها نیز در این سامانه ارائه میشود.
وی با اشاره به بررسی وضعیت شبکه در شش ماهه نخست سال گفت: بررسی شکایات نشان میدهد؛ کیفیت شبکه در برخی مواقع ناشی از ابزارهای دور زدن فیلترینگ است که این موضوع به وزارت ارتباطات ربطی ندارد و با راهاندازی و عمومی شدن این سامانه، دیگران نیز میتوانند اثرات تصمیمات خود را در شبکه ببینند.
رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیوئی نیز در این مراسم اظهار امیدواری کرد، سامانه سنجش شاخصهای کیفیت شبکه ملی اطلاعات دیدی فراتر از دید همه را در اختیار مردم قرار دهد.
حسین فلاح جوشقانی با اشاره به الزامات شبکه ملی اطلاعات گفت: ارایه هدفمند اطلاعات کیفی و هزینهای برای انتخاب بهینه خدمات از سوی مردم یکی از اهداف ایجاد سامانه فرادید است که در فاز اول اطلاعات شاخصهای کیفی خدمات در اختیار کاربران قرار میگیرد و در فاز بعد اطلاعات هزینهای خدمات نیز به آن اضافه میشود.
وی افزود: رویکرد وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات شفافیت و رعایت حقالناس است که هر دوی آنها با راهاندازی این سامانه محقق میشود. چرا که یکی از حقوق مردم اطلاع از کیفیت خدمات دریافتیشان است.
معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات تصریح کرد: ارایه خدمات با کیفیت در فضای رقابتی سالم و شفاف امکان پذیر است. رقابتی بودن نیز نیازمند رصد مستمر شبکه و ارایه اطلاعات مربوط به وضعیت شبکه به مردم است که ایجاد و بهرهبرداری از سامانه فرادید این موضوع را محقق میکند.