این خدمت، مشتمل بر هرگونه خدمات مخابراتی سلولی اعم از محلی، ملی و یا بین المللی شامل خدمات صوتی پایه و خدمات ارزش افزوده با رعایت استانداردها و اخذ مجوزهای لازم از مراجع ذیربط می باشد. سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی بر اساس قانون اساسی و سایر قوانین و مقررات حاکم در کشور برای ایجاد و بهره برداری از شبکه تلفن همراه و ارائه خدمات مخابراتی، پروانه ایجاد و بهره برداری از شبکه تلفن همراه و ارائه خدمات مربوطه در قلمرو کشور جمهوری اسلامی ایران را مطابق مصوبات کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات به متقاضیان واجد شرایط، واگذار نموده است. در حال حاضر، این پروانه صادر نمی شود.
خدمات موضوع پروانه عبارتند از: - ارائه خدمات تلفنی، نمابر و داده ها با سرعت پائین (باند باریک) و خدمات ارزش افزوده مانند پیام کوتاه، توسط ماهواره از طریق پایانه های سیار و یا ثابت به مشترکین به صورت کشوری و فرا کشوری. - دارنده پروانه می تواند به منظور فروش خدمات خود در قلمرو فعالیت، به صورت مستقیم و یا از طریق دفاتر نمایندگی نسبت به صدور سیم کارت و کارت پیش فروش خــدمات و یا از طریق صـدور صـورتحساب اقدام نماید. در هر صـورت، مبالـغ منـدرج در کارت های پیش فروش و یا صورتحساب ها به ریال بوده و درج مشخصات و اطلاعات چاپ شده در آن ها در کنار زبان فارسی بلامانع می باشد. - دارنده پروانه می تواند تجهیزات انتهایی مشترکین شامل تلفن همراه، پایانه های ثابت و متحرک و سیم کارت مربوط به شرکت اصلی را به هر تعداد وارد نماید و در صورت لزوم برای تعمیرات اساسی مرجوع نماید. دارنده پروانه موظف است تا خدمات پشتیبانی تجهیزات ارائه شده را به مدت ? سال به خریداران ارائه نماید. در حال حاضر، این پروانه صادر نمی شود.
در راستای حمایت از حقوق مشترکین و افزایش رضایت آنها و بر اساس شرایط و ضوابط مندرج در مصوبه شماره ? جلسه شماره ??? مورخ ????/?/?? کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات (CRA-MO-1392-0167-8) و به منظور ضابطه مند شدن فعالیت عاملین فروش و امکان کنترل و نظارت بر فعالیت آنها، سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی مجوز فروش سیم کارت های تلفن همراه خارجی در کشور را به شرکت های غیردولتی و واجد شرایط که در ایران به ثبت رسیده باشند، اعطاء می نماید. دارنده مجوز بر اساس خدمات موضوع مجوز می تواند نسبت به فروش سیم کارت های خارجی تلفن همراه در داخل کشور و ارایه خدمات پشتیبانی و اطلاع رسانی مربوط طبق مفاد مصوبه شماره ? جلسه شماره ??? مورخ ????/?/?? کمیسیون (CRA-MO-1392-0167-8) اقدام نماید. مدت اعتبار مجوز، دو (2) سال شمسی از تاریخ صدور است.
براساس مصوبات شماره ? جلسه شماره ??? مورخ ????/??/?? (CRA-MO-1393-0210-2) و شماره ? جلسه شماره ??? مورخ ????/?/?? (CRA-MO-1394-0218-1) کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات، ارائه هرگونه خدمت ارتباطی و انتقال داده از قبیل خدمات خدمات دسترسی به اینترنت، دسترسی به شبکه ملی اطلاعات و خدمات مبتنی بر آن، خدمات شبکه های اختصاصی، خدمات صوتی، تصویری، متنی و داده ای و انواع خدمات محتوایی و ارزش افزوده در شبکه های تلفن همراه در چارچوب مقررات جاری کشور امکانپذیر می باشد. تبصره: در صورتی که ارائه خدمات محتوایی مستلزم موافقت یا اخذ مجوز از مراجع حاکمیتی ذیربط باشد، دارنده پروانه موظف به رعایت ضوابط و اخذ مجوزهای مربوطه است. ضمنا دارنده پروانه موظف به رعایت مصوبات کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات در زمینه ارائه خدمات محتوایی است . - اپراتور مجازی تلفن همراه نوع اول: اپراتوری که مجاز به اجاره و یا خرید خدمات شبکه تلفن همراه از اپراتور میزبان براساس قرارداد عمده فروشی بوده و با استفاده از نشان تجاری (برند) و مدل بازاریابی و فروش خود، آنرا به صورت خرده فروشی به مشترکین نهایی عرضه می کند و علاوه بر آن باید تا پایان سال دوم، بخش هایی از شبکه زیرساخت تلفن همراه (بجز شبکه دسترسی رادیویی) شامل حداقل مرکز سوئیچینگ تلفن همراه و نقاط پشتیبانی خدمات داده مانند GGSN و SGSN و مرکز ثبت اطلاعات مکانی (HLR) مشترکین، را مخصوص خود ایجاد و راه اندازی کند. اپراتورهای نوع اول مجاز به در اختیارداشتن سکوی خدمات، سامانه صورتحساب گیری و مدیریت و نگهداری مشترکین هستند. تبصره: اپراتور مجازی نوع اول، به غیر از طیف در اختیار اپراتور میزبان، مجاز به استفاده از سایر طیف های فرکانسی نیازمند اخذ مجوز، ایجاد شبکه دسترسی رادیویی و شبکه انتقال مربوط به آن به هر شکل و تحت هر عنوان، نیست. - اپراتور مجازی تلفن همراه نوع دوم: اپراتوری که مجاز به اجاره یا خرید خدمات شبکه تلفن همراه از اپراتور میزبان بر اساس قرارداد عمده فروشی بوده و با استفاده از نشان تجاری (برند) و مدل ارزیابی و فروش خود، آن را به صورت خرده فروشی به مشترکین نهایی عرضه می کند. اپراتورهای مجازی نوع دوم مجاز به در اختیار داشتن سکوی خدمات، سامانه صورتحساب گیری و مدیریت و نگهداری مشترکین هستند. تبصره ?: اپراتور مجازی نوع دوم مجاز به داشتن مراکز سوئیچینگ تلفن همراه مستقل و نقاط پشتیباتی خدمات داده مانند GGSN و SGSN مخصوص به خود نمی باشد. تبصره ?: اپراتور مجازی نوع دوم، به غیر از طیف در اختیار اپراتور میزبان، مجاز به استفاده از طیف های فرکانسی نیازمند اخذ مجوز، ایجاد شبکه دسترسی رادیویی و شبکه انتقال مربوط به آن به هر شکل و تحت هر عنوان، نیست.
از آنجاکه تقاضاهای بسیاری برای تاسیس شبکههای رادیویی اختصاصی خدماتی، امدادی و شغلی به رگولاتوری ارسال میشود که در بسیاری موارد این سازمان به دلیل اشباع فضای فرکانسی، امکان صدور پروانه رادیویی در این حوزه را ندارد پروانه رادیو ترانک عمومی به منظور استفاده بهینه از فضای فرکانسی محدود و مورد نیاز امور خدماتی، امدادی و شغلی صورت گرفته است. شبکه رادیو ترانک عمومی میتواند از طریق ایجاد شبکههای مجازی مجزا، نیاز همه گروه های کاری را بدون هر گونه تداخل رادیویی و با استفاده از فناوری روز و ارزانتر فراهم کند. در چارچوب این پروانه، خدمات شبکه به افراد حقوقی ارائه شده و استفادهکنندگان نگرانی نگهداری از ایستگاه های رادیویی را ندارند و نگه داری شبکه به عهده یک اپراتور حرفهای است. دارندگان پروانههای رادیویی اختصاصی در صورتی که بتوانند نیازشان را از طریق شبکه رادیو ترانک عمومی تامین کنند دلیلی برای برخورداری از پروانه اختصاصی برایشان وجود ندارد و اگر در ناحیه پوشش شبکه رادیو ترانک قرار داشته باشند، با آنها مذاکره میشود تا نیازشان را از طریق این شبکه تامین کنند و درصورت عدم مراجعه، پروانه آنان پس از پایان اعتبار تمدید نخواهد شد. پوشش این شبکه از مراکز استان و برخی نقاط صنعتی آغاز شده و براساس پروانه و طبق برنامه زمانی پیشبینی شده، تمام کشور به تدریج تحت پوشش شبکه رادیو ترانک عمومی قرار میگیرد. اولین پروانه رادیو ترانک عمومی با حضور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات به شرکت خدمات جامع آوای ارتباطات نوین خاورمیانه اعطا شد و تا اطلاع ثانوی اقدامی درخصوص واگذاری دیگر در این سرویس صورت نخواهد پذیرفت. در حال حاضر، این پروانه صادر نمی شود.
براساس مصوبه شماره ? جلسه شماره ??? مورخ ????/??/?? کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات (CRA-FX-1393-0206-2)، دارنده پروانه بر اساس موضوع پروانه می تواند نسبت به ارائه هرگونه خدمت ارتباطی و انتقال داده بر بستر شبکه موضوع پروانه مستقل از فناوری از قبیل خدمات دسترسی به اینترنت پرسرعت، دسترسی به شبکه ملی اطلاعات و خدمات مبتنی بر آن، توزیع و فروش پهنای باند اینترنت و انتقال و شبکه های اختصاصی، ارائه خدمات صوتی، تصویری، متنی و داده ای و انواع خدمات محتوایی و ارزش افزوده در چارچوب قوانین و مقررات جاری کشور در سراسر سرزمین جمهوری اسلامی ایران اقدام نماید. تبصره ?: در صورتی که ارائه محتوا بر بستر خدمات موضوع پروانه مستلزم موافقت یا اخذ مجوز از مراجع حاکمیتی ذیربط باشد، دارنده پروانه موظف به رعایت ضوابط و اخذ مجوزهای مربوطه است. ضمنا دارنده پروانه موظف به رعایت مصوبات کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات در زمینه ارائه خدمات محتوایی است . تبصره ?: خدمات موضوع پروانه می تواند ترابردپذیر باشد. ترابردپذیری خدمت (Service Portability)، به این معناست که با جابجایی مکانی از طریق نقاط مختلف شبکه موضوع پروانه، امکان بهره برداری از خدمات مورد نظر برای مشترک امکان پذیر باشد. در حال حاضر، این پروانه صادر نمی شود.
براساس مصوبه شماره 1 جلسه شماره 211 مورخ 1393/12/24 کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات (CRA-FX-1393-0211-1)، دارنده پروانه بر اساس موضوع پروانه می تواند نسبت به ارائه هر گونه خدمات ارتباطی، انتقال داده و انواع خدمات محتوایی و ارزش افزوده به مشترک بر بستر شبکه اپراتور دارای شبکه فیزیکی ارتباطات ثابت در تمام یا بخشی از قلمرو سرزمین جمهوری اسلامی ایران اقدام نماید. مدت اعتبار پروانه 5 سال شمسی از تاریخ صدور است.
سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی بر اساس قانون اساسی و سایر قوانین و مقررات حاکم در کشور برای ایجاد و بهره برداری از شبکههای ماهوارهای، پروانه ارایه خدمات عمومی انتقال دادهها از طریق ارتباطات ماهوارهای و ارائه خدمات مربوطه در قلمرو کشور جمهوری اسلامی ایران را براساس مصوبه شماره ? جلسه شماره ??? مورخ ????/?/?? (CRA-FX-1391-0150-3) و مصوبه شماره ? جلسه شماره ??? مورخ ????/??/? (CRA-IO-1393-0205-2) کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات، به شرکت های متقاضی واجد شرایط واگذار نموده است. دارنده پروانه بر اساس موضوع پروانه می تواند نسبت به ارائه خدمات انتقال داده به صورت نقطه به نقطه و یا نقطه به چند نقطه از طریق شبکه موضوع پروانه با رعایت شرایط ذیل اقدام کند: ?- دارنده پروانه فقط مجاز به ارائه خدمات انتقال داده بوده و تولید هر گونه محتوایی مشمول خدمات موضوع این پروانه نمیباشد؛ ?- دارنده پروانه صرفا مجاز به ارائه خدمات به بهره بردار طرف قرارداد بوده و مالکیت تجهیزات ماهوارهای در تملک دارنده پروانه باقی خواهد بود و در حالت خاص با تایید سازمان اقدام خواهد شد. در هر صورت، استفاده از تجهیزات ماهوارهای منوط به اخذ خدمات از یکی از شرکت های دارنده پروانه می باشد؛ ?- دارنده پروانه میتواند صرفا به بهره برداران نهایی خود خدمات دسترسی به اینترنت، اینترانت و خدمات صوتی و تصویری ارائه دهد؛ ?- دارنده پروانه باید پهنای باند اینترنت مورد نیاز خود را از شرکت ارتباطات زیرساخت و یا شرکتهای توزیع کننده مجاز اینترنت دریافت نماید؛ ?- دارنده پروانه مجاز به برقراری ارتباطات تلفنی برای بهره برداران به صورت مستقل از شبکه شرکت های دارای پروانه مربوطه نبوده و صرفا مجاز به انتقال خطوط تلفن های داخلی بهره برداران طرف قرارداد می باشد؛ ?- انتقال، مکالمه و یا خطوط تلفنی از داخل به خارج از کشور و برعکس و ترانزیت به هر طریق ممکن و تحت هیچ شرایطی مجاز نیست؛ ?- دارنده پروانه ملزم به ارائه خدمات از طریق ایستگاه زمینی مرکزی ماهواره در داخل کشور بوده و مجاز به ارائه خدمات از طریق ایستگاه زمینی مرکزی ماهواره در خارج از کشور نمی باشد؛ ?- در ارائه خدمات موضوع پروانه پهنای باند ماهواره می بایست صرفا توسط دارنده پروانه تامین شود؛ ?- ایجاد ارتباط بین نقاط داخل کشور و نقاط خارج از مرزهای جمهوری اسلامی ایران برای ارائه خدمات موضوع پروانه باید صرفا از طریق ایستگاه زمینی مرکزی ماهواره داخل کشور برقرار شده و ارتباط مستقیم ایستگاه های زمینی ماهواره داخل کشور با ایستگاه های زمینی ماهواره خارج از کشور مجاز نمی باشد؛ ??- دارنده پروانه فقط مجاز به ایجاد شبکه اختصاصی ارتباطات ماهواره ای برای بهره برداران (و یا امور داخلی خود) میباشد و مجاز به ایجاد و بهره برداری شبکه های عمومی بدون مشخص بودن بهره برداران نمی باشد. در حال حاضر، این پروانه صادر نمی شود.
براساس مصوبه شماره 207668/39363 مورخ 1386/12/21 هیئت محترم وزیران و مصوبات شماره 37 مورخ 1386/12/26، شماره 38 مورخ 1387/1/18 و شماره 190 مورخ 1393/3/29 کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات (CRA-FX-1393-0190-3) دارنده پروانه بر اساس موضوع پروانه می تواند نسبت به ارائه سرویس های ذیل با استفاده از فناوری WiMAX و یا فناوری های بالاتر از قبیل TD-LTE بدون داشتن قابلیت تحرک پذیری به مشترکین خود در قلمرو فعالیت استانی اقدام نماید: الف) سرویس صوت به مشترکین ثابت؛ ب) سرویس صوت یکسویه به سمت خارج از کشور (Origination VoIP) با استفاده از دروازه (Gate) شرکت ارتباطات زیر ساخت؛ ج) خدمات اینترانت و اینترنت (موضوع خدمات پروانه های توزیع اینترنت "ISDP" و عرضه خدمات اینترنت رسا "ISP") با رعایت شرایط و ضوابط مصوب جلسه شماره 19 مورخ 1385/10/3 کمیسیون و سایر مصوبات مرتبط؛ د) ارایه خدمات با استفاده از فناوری WiFi به صورت درون و برون ساختمانی؛ ه) سایر سرویس های باند پهن در شبکه موضوع پروانه با رعایت شرایط ذیل قابل ارائه می باشد: 1. رعایت شرایط و ضوابط هر سرویس بر اساس مقررات جاری کشور؛ 2. دریافت مجوز های تکمیلی برای سرویس هایی که نیازمند اخذ تاییدیه از مراجع ذیربط می باشند؛ و)ارائه کلیه خدمات موضوع پروانه به مشترکین در حال حرکت (Mobility) مجاز نبوده و مسئولیت آن بر عهده دارنده پروانه می باشد. مدت اعتبار پروانه 6 سال شمسی از تاریخ صدور است. در حال حاضر، این پروانه صادر نمی شود.
بر اساس شرایط و ضوابط مندرج در مصوبه جلسه شماره 204 مورخ 1393/9/16 کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات (CRA-FX-1393-0204-1)، دارنده پروانه می تواند به صورت غیر انحصاری با استفاده از شبکه های ارتباطی ایجاد شده از سوی ارائه کنندگان خدمات ارتباطی و فناوری اطلاعات، نسبت به ارائه خدمات به مشتریان مشتمل بر اطلاع رسانی، پشتیبانی، سنجش رضایت مشتریان، بازاریابی، تبلیغ محصولات و خدمات جمع آوری، تجزیه و تحلیل اطلاعات و داده های آماری خدمات موضوع قرارداد با اشخاص طرف قرارداد را در چارچوب قرارداد منع افشای اطلاعات از طریق زیر اقدام کند. - خدمات تماس و ارتباط ورودی شامل پاسخگویی به تماس های ورودی از طریق تلفن، فکس، پیام کوتاه (sms)، وب سایت، پست، پست الکترونیکی و سایر روش های مجاز؛ - خدمات تماس و ارتباط خروجی شامل اقدام به برقراری تماس و ارتباط های خروجی از طریق تلفن، فکس، پیام کوتاه (sms)، وب سایت، پست، پست الکترونیکی و سایر روش های مجاز جهت پاسخگویی به درخواست ها؛ تبصره 1: دارنده پروانه به منظور ارائه خدمات موضوع پروانه به اشخاص طرف قرارداد خارجی، می بایست قبل از ارائه هرگونه خدمات ضمن اعلام موضوع به سازمان، هماهنگی لازم را با مراجع ذیصلاح به عمل آورد. تبصره 2: دارنده پروانه مجاز به ارایه خدمات موضوع پروانه از طریق پاسخگویی از راه دور به مشتریان با رعایت شاخصهای کیفی سطح خدمات مندرج در ماده 9 مصوبه جلسه شماره 204 مورخ 1393/9/16 کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات (CRC-FX-1393-0204-1) می باشد. تبصره 3: دارنده پروانه موظف است جهت ارائه خدمات نسبت به راه اندازی مرکز تماس در خارج از مرکز استان اقدام کند. تبصره 4: انتقال ارتباطات بین دارنده پروانه و اشخاص طرف قرارداد به منظور به ارائه خدمات موضوع پروانه از طریق بستر شبکه با رعایت مفاد مصوبه شماره یک جلسه شماره 190 کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات (CRA-FX-1393-0190-1) مجاز می باشد. مدت اعتبار پروانه 5 سال شمسی از تاریخ صدور است.
براساس مصوبه های شماره 101 مورخ 1389/9/28 (CRA-FX-1389-0101-1) و شماره 105 مورخ 1389/11/24 (CRA-FX-1389-0105-1) کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات، دارنده پروانه بر اساس موضوع پروانه می تواند نسبت به ارائه خدمات ذیل به مشترکین خود اقدام کند: • خدمات صوت داخلی • شبکه خصوصی مجازی (VPN (Virtual Private Network • خدمات اینترانت و اینترنت • خدمات ویدئو کنفرانس • برگزاری آموزش های مجازی سایر خدمات ها در شبکه موضوع پروانه با موافقت کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات و شرایط ذیل قابل ارائه می باشد: الف- رعایت شرایط و ضوابط هر خدمت بر اساس مقررات جاری کشور؛ ب- دریافت مجوزهای تکمیلی برای خدماتی که نیازمند اخذ تاییدیه از مراجع ذیربط می باشند. مدت اعتبار پروانه 5 سال شمسی از تاریخ صدور است. در حال حاضر، این پروانه صادر نمی شود.
- دارنده پروانه می تواند به عنوان یکی از فراهم کنندگان محتوا (Content Provider) و یا فراهم کنندگان کاربرد (Application Provider) با رعایت قوانین و مقررات جاری کشور و در صورت نیاز، با دریافت مجوزهای خاص از مراجع ذیربط، خدمات مختلف را به کاربران ارائه دهد. سازمان در خصوص اخذ مجوزهای لازم از دارنده پروانه حمایت های لازم را بعمل خواهد آورد. تبصره: دارنده پروانه ملزم به رعایت مقررات و شرایط فعالیت تحت عنوان فراهم کننده محتوا (CP) و یا فراهم کننده کاربرد (AP) که در آینده توسط کمیسیون به تصویب خواهد رسید، می باشد. - دارنده پروانه می تواند خدمات ارتباطی و فناوری اطلاعات شامل خدمات صوت، داده و تصویر و یا ترکیبی از آنها را با رعایت مقررات و دستورالعمل های مربوطه از طریق شبکه خود به کاربران ارائه کند. تبصره: رعایت قانون حق تکثیر، نشر و تألیف (copy right) الزامی است. سازمان تنظیم مقررات وارتباطات رادیویی بر اساس قانون اساسی و سایر قوانین و مقررات حاکم در کشور جهت ایجاد و بهره برداری از شبکه انتقال داده نوری و دسترسی کاربران با استفاده از فیبر نوری و ارائه خدمات مربوطه، پروانه ایجاد و بهره برداری از شبکه های انتقال داده نوری و دسترسی کاربران با استفاده از فیبر نوری در قلمرو کشور جمهوری اسلامی ایران را براساس مصوبه شماره ??????/????? مورخ ????/??/?? هیئت وزیران و مصوبات شماره ??? مورخ ????/??/?? (CRA-FX-1390-0130-1) و شماره ??? مورخ ????/?/?? (CRA-FX-1391-0137-1) کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات، نامه شماره ???/? مورخ ????/?/?? مقام عالی وزارت و مجوز شماره ?????/????? مورخ ????/?/? شورای اقتصاد، با ترک تشریفات مزایده، به شرکت خدمات ارتباطی و الکترونیکی ایرانیان نت، واگذار کرده است. در حال حاضر، این پروانه صادر نمی شود.
بر اساس مصوبه شماره 2 جلسه شماره 222 مورخ 16/07/94 کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات، دارنده پروانه می بایست نسبت به ایجاد بستر ارتباطی که امکان ارایه هرگونه خدمت دسترسی رادیویی را مستقل از فناوری، برای دارندگان سایر پروانه های مجاز در چارچوب قرارداد عمده فروشی و قوانین و مقررات جاری کشور فراهم نماید، اقدام کند. تبصره: خدمات موضوع پروانه می تواند ترابردپذیر باشد. ترابردپذیری خدمت به این معناست که با جابجایی مکانی از طریق نقاط مختلف شبکه موضوع پروانه، امکان بهره برداری از خدمات مورد نظر برای مشترک امکان پذیر باشد.
سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی بر اساس قانون اساسی و سایر قوانین و مقررات حاکم در کشور برای ایجاد و بهره برداری از شبکه تلفن ثابت و ارتباطات داده ها و ارائه خدمات مخابراتی، پروانه ایجاد و بهره برداری از شبکه تلفن ثابت و ارتباطات داده و ارائه خدمات مربوطه در قلمرو کشور جمهوری اسلامی ایران را مطابق مصوبات کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات به شرکت مخابرات ایران، واگذار نموده است. در حال حاضر، این پروانه صادر نمی شود.
بر اساس آیین نامه واگذاری کدهای خدماتی موضوع مصوبه شماره 3 جلسه شماره 212 مورخ 1394/1/23 کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات (CRC-FX-1394-0212-3)، کدهای خدماتی شماره هایی با تعداد ارقامی کوتاهتر از شماره های معمولی می باشد که با گسترش شبکه های مخابراتی و تنوع خدمات ارائه شده در این بخش، به منظور سرعت بخشیدن به برقراری ارتباطات در سطوح مختلف مورد نیاز است. کدهای خدماتی بر اساس مقررات آیین نامه مذکور به متقاضیان واجد شرایط واگذار خواهد شد. لازم است متقاضیان دریافت کد خدماتی پس از مطالعه آیین نامه مذکور و هزینه های مربوطه (جدول هزینه سالیانه حق استفاده از کدهای خدماتی عمومی ملی و جدول هزینه سالیانه حق استفاده از کدهای خدماتی عمومی استانی و جدول هزینه سالیانه حق استفاده از کدهای خدماتی بین استانی) درخواست رسمی خود را بانضمام مدارک مورد نیاز به آدرس تهران، خیابان شریعتی، پایین تر از پل سید خندان، ورودی 17، دبیرخانه سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی ارسال نمایند.
بر اساس مصوبه جلسه شماره 31 کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات مورخ 1386/8/6(CRA-RC-1386-0031-1) متقاضیان پروانه عرضه خدمات ورود، خرید و فروش/ تولید و فروش تجهیزات رادیوئی می توانند پس از مطالعه دقیق قانون استفاده از بی سیمهای اختصاصی و غیر حرفه ای و آئین نامه اجرائی آن و دستور العمل اجرایی صدور پروانه ارائه خدمات ورود، خرید و فروش /تولید-فروش تجهیزات رادیویی مصوب کمیسیون و شرایط مندرج در آن و نیز مفاد این اطلاعیه، نسبت به درخواست صدور پروانه اقدام نمایند. متقاضی می تواند با مراجعه به پایگاه اینترنتی سازمان، www.cra.ir (خدمات سازمان› صدور پروانه ارائه خدمات رادیویی› ارائه خدمات ورود، خرید و فروش تجهیزات رادیویی) و با مطالعه ضوابط و مقررات مربوطه، نسبت به تکمیل و ارسال مدارک اقدام نمایند؛ پس از دریافت مدارک ارسالی، با توجه به ضوابط داخلی سازمان و دستور العمل اجرایی صدور پروانه ارائه خدمات ورود،خرید و فروش/تولید و فروش تجهیزات رادیویی مستندات ارسالی بررسی و در صورت تایید برای استعلام صلاحیت مدیرعامل و اعضاء هیئت مدیره، از مراجع ذیصلاح اقدام می شود. در صورت تایید مراجع ذیصلاح با متقاضی در خصوص ارائه تعهدنامه ها و ضمانتنامه حسن انجام تعهدات پروانه ارائه خدمات ورود، خرید و فروش تجهیزات رادیویی مکاتبه خواهد شد؛
تمدید:
مطابق ماده 7 دستور العمل اجرایی صدور پروانه های ارائه خدمات ورود، خرید و فروش/ تولید و فروش تجهیزات رادیویی دارنده پروانه در صورت تمایل به تمدید پروانه باید حداقل یک ماه پیش از خاتمه اعتبار نسبت به ارائه درخواست تمدید اقدام نماید. در غیر اینصورت سازمان مسئولیت و تعهدی مبنی بر تمدید پروانه نخواهد داشت. پس از دریافت درخواست تمدید و مدارک ارسالی، با توجه به دستور العمل مذکور، مستندات ارسالی و سابقه فعالیت متقاضی در مدت زمان اعتبار پروانه بررسی و در صورت عدم وجود تخلف، پروانه تمدید خواهد شد. پروانه با مدت اعتبار دو ساله تمدید می شود و براساس آن دارنده مجاز خواهد بود دستگاه های رادیویی، اعم از نیازمند اخذ پروانه رادیویی یا بدون نیاز به اخذ آن، مورد استفاده در شبکه های رادیویی را وارد کشور کند. دستگاه های رادیویی از قبیل دستگاه های برد کوتاه، مودم های WiFi، آنتن و تجهیزات مایکروویو، ایستگاه های BTS (با دارا بودن معرفی نامه از اپراتور مربوط)، فرستنده-گیرنده ها و بی سیم های دستی و خودروئی مرتبط. لازم به تاکید است کیفیت و انطباق تجهیزات با قوانین حاکم تمام دستگاه های وارداتی باید به تایید سازمان رسیده باشد و فروش دستگاه های رادیویی ملزم به برخورداری از پروانه رادیویی، فقط به دارندگان پروانه رادیویی مربوط مجاز می باشد.
لغو: مطابق ماده 8 دستور العمل اجرایی صدور پروانه های ارائه خدمات ورود، خرید و فروش/ تولید و فروش تجهیزات رادیویی در موارد ذیل پروانه فعالیت دارنده پروانه لغو خواهد شت: 1. در صورت رای کمیته رسیدگی به تخلفات؛ 2. اعلام مراجع ذی صلاح در هر وقت و به هر عنوان؛ 3. در صورت اتمام مدت اعتبار پروانه و عدم درخواست تمدید از سوی دارنده پروانه؛ 4. در صورت انصراف و یا انحلال شرکت. پس از لغو پروانه دارنده پروانه مجاز به داشتن تجهیزات رادیویی نبوده و باید حداکثر ظرف مدت یک ماه نسبت به تعیین تکلیف تجهیزات رادیویی اقدام نماید. این تجهیزات باید تحت نظر کارشناسان سازمان پلمب شده و/یا به بهره برداران رادیویی مجاز و یا سایر دارندگان پروانه ارائه خدمات ورود، خرید و فروش/ تولید و فروش تجهیزات رادیویی تحویل و تحول و/ یا به کشور مبداء مرجوع شود. در صورتی که بنا به تشخیص سازمان شرایطی برای ضبط ضمانت نامه وجود نداشته باشد، سازمان نسبت به آزاد سازی ضمانتنامه حداکثر ظرف مدت ? ماه اقدام خواهد نمود.
بر اساس مصوبه جلسه شماره 31 کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات مورخ 1386/8/6 (CRA-RC-1386-0031-1) متقاضیان پروانه عرضه خدمات تولید و فروش دستگاه های رادیوئی می توانند پس از مطالعه دقیق قانون استفاده از بی سیم های اختصاصی و غیر حرفه ای و آئین نامه اجرائی آن و دستور العمل اجرایی صدور پروانه ارائه خدمات ورود، خرید و فروش /تولید و فروش تجهیزات رادیویی مصوب کمیسیون و شرایط مندرج در آن و نیز مفاد این اطلاعیه، نسبت به درخواست صدور پروانه اقدام نمایند. پس از دریافت مدارک ارسالی، با توجه به ضوابط داخلی سازمان و دستورالعمل مذکور، مستندات ارسالی بررسی و در صورت تایید مدارک، صلاحیت مدیرعامل و اعضاء هیئت مدیره، استعلام می شود. سپس در صورت پاسخ مثبت استعلام، تعهدنامه ها و ضمانتنامه حسن انجام تعهدات پروانه ای از متقاضی اخذ و پس از آن پروانه صادر خواهد شد. پروانه با مدت اعتبار دو ساله صادر می شود و براساس آن دارنده مجاز خواهد بود دستگاه های رادیویی را از قبیل دستگاه های برد کوتاه، مودم های WiFi، ایستگاه های BTS (با دارا بودن معرفی نامه از اپراتور مربوط)، فرستنده گیرنده ها و بی سیم های دستی و خودروئی مرتبط به تولید برساند. لازم به تاکید است استاندارد تمام دستگاه های تولیدی باید به تایید سازمان رسیده و فروش دستگاه های رادیویی ملزم به برخورداری از پروانه رادیویی، فقط به دارندگان پروانه رادیویی مربوط مجاز می باشد.
سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در راستای قانون حداکثر استفاده از توان فنی و مهندسی، تولیدی، صنعتی و اجرایی کشـور در اجرای پروژه ها و به منظور استفاده بهینه از طیف امواج رادیویی و ساماندهی حجم زیاد تقاضاهای استفاده از طیف و برپایی شبکه های ارتباطات رادیویی اختصاصی مبتنی بر تحلیل فنی و استفاده از توانایی های موجود در بخش خصوصی در ارتباط با طراحی شبکه های ارتباطات رادیویی و بر اساس مصوبه جلسه شماره ??? کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات مورخ 1394/8/14 (CRA-RC-1391-0152-4) از شرکت های واجد شرایط دریافت پروانه ارائه خدمات مشاوره و طراحی شبکه های ارتباطات رادیویی دعوت می کند پس از مطالعه دقیق دستورالعمل اجرایی صدور پروانه ارائه خدمات مشاوره و طراحی شبکه های ارتباطات رادیویی و شرایط مندرج در آن، نسبت به ارسال درخواست و مدارک لازم به پست الکترونیکی سازمان به نشانی RLicensing@cra.ir اقدام کنند.
پروانه ایستگاه رادیوآماتوری: سرویس رادیوآماتوری یک سرویس ارتباط رادیویی به منظور خودآموزی، ارتباط متقابل و تحقیقات فنی است که توسط آماتورها به عمل میآید. آماتورها، افرادی با مجوز لازم، علاقمند به فنون رادیویی، منحصرا با انگیزه شخصی و بدون هدف بهرهگیری مالی هستند. رادیو آماتورها بسته به توانایی های خود در سه سطح درجه 3 (مبتدی)، درجه 2 (عمومی) و درجه 1 (پیشرفته) قرار می گیرند. آزمون رادیوآماتوری: علاقه مندان به شرکت در فعالیت های رادیوآماتوری می توانند در آزمون رادیوآماتوری که توسط سازمان برگزار می شود شرکت نمایند. این آزمون در دو مرحله تئوری و عملی صورت می پذیرد. آزمون تئوری مشتمل بر دو بخش مقرراتی و فنی به شرح زیر می باشد و از پذیرفته شدگان آزمون تئوری، آزمون عملی مخابره مورس به تعداد ? کلمه در دقیقه به عمل می آید. الف) بخش مقرراتی: • قانون بی سیم های اختصاصی و غیرحرفه ای (آماتوری)؛ • آیین نامه قانون بی سیم های اختصاصی و غیرحرفه ای (آماتوری)؛ • اساسنامه سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی؛ • ماده ?? از کتاب مقررات رادیویی ITU . ب)بخش فنی: • فرستنده و گیرنده های آنالوگ؛ • انتشار امواج باند HF؛ • آنتن های سیمی؛ • روش های ارتباط آماتوری. گواهینامه رادیوآماتوری: دارندگان گواهینامه رادیوآماتوری با اخذ پروانه ایستگاه رادیوآماتوری حسب نوع سطح می توانند در باندهای فرکانسی رادیو آماتوری در باند HF (باندهای فرکانسی 7، 14، 21 و 28 مگاهرتز ) و باند فرکانسی VHF ( تکه باند فرکانسی 146-144 مگاهرتز ) با شرایط فنی مندرج در پروانه رادیویی صادره سازمان و رعایت مفاد مندرج در قسمت دوم آیین نامه قانون بی سیم های اختصاصی و غیر حرفه ای (آماتوری) فعالیت نمایند.
پروانه ایستگاه رادیوآماتوری: دارنده پروانه رادیوآماتوری در صورت تمایل به تمدید پروانه باید حداقل یک ماه پیش از خاتمه اعتبار نسبت به ارائه درخواست تمدید اقدام نماید. در غیر اینصورت سازمان مسئولیت و تعهدی مبنی بر تمدید پروانه نخواهد داشت. هرگاه رادیوآماتور تمایل به ایجاد تغییر در پارامترهای ایستگاه باشد باید موضوع را کتبا به اداره کل صدور پروانه سرویس های رادیویی اعلام نماید و جزئیات تغییرات را شرح دهد. بدیهی است پس از اعمال تغییرات پروانه ایستگاه قبلی لغو و پروانه جدید صادر خواهد شد. گواهینامه رادیوآماتوری: دارندگان گواهینامه رادیوآماتوری یک ماه پیش از خاتمه اعتبار گواهینامه باید درخواست خود را بصورت کتبی به اداره کل صدور پروانه سرویس های رادیویی ارسال نمایند. پس از بررسی فعالیت رادیوآماتور در مدت زمان اعتبار گواهینامه و در صورت بلامانع بودن نسبت به تمدید گواهینامه اقدام خواهد شد. پس از صدور گواهینامه جدید از دارنده گواهینامه دعوت می شود تا شخصا به سازمان مراجعه نماید و ضمن تحویل نمودن گواهینامه قبلی، گواهینامه جدید را دریافت نماید.
لغو:
پروانه ایستگاه رادیوآماتوری: در موارد ذیل پروانه فعالیت دارنده پروانه لغو خواهد شت: 1. در صورت گزارش تخلف و رای کمیته رسیدگی به تخلفات؛ 2. اعلام مراجع ذی صلاح در هر وقت و به هر عنوان؛ 3. در صورت اتمام مدت اعتبار پروانه و عدم درخواست تمدید از سوی دارنده پروانه؛ 4. در صورت انصراف دارنده پروانه. در صورت اعلام نظر مراجع ذی صلاح به هر علت و در هر لحظه و یا در گزارش تخلف از سوی مناطق نه گانه، دفتر نظارت بر سرویس های رادیویی پروانه ایستگاه لغو خواهد داشت. گواهینامه رادیوآماتوری: در موارد ذیل گواهینامه رادیوآماتور لغو خواهد شت: 1. در صورت گزارش تخلف و رای کمیته رسیدگی به تخلفات؛ 2. اعلام مراجع ذی صلاح در هر وقت و به هر عنوان. در صورت اعلام نظر مراجع ذی صلاح به هر علت و در هر لحظه و یا در گزارش تخلف از سوی مناطق نه گانه، دفتر نظارت بر سرویس های رادیویی گواهینامه متقاضی لغو و در صورتیکه دارنده ایستگاه رادیوآماتوری باشد، پروانه ایستگاه لغو خواهد داشت.
- از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین، بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذوریم.
تهران، خیابان شریعتی، پایینتر از پل سید خندان، روبروی خیابان شهید قندی، ورودی شماره ۱۷، ساختمان شماره یک
ساعات کاری سازمان: شنبه تا چهارشنبه از ساعت 8:00 الی 16:30
کد پستی: ۱۶۳۱۷۱۳۷۶۱
تلفن گویا: ۰۹۶۳۶۹
public_relationcra.ir