درصورت نیاز به هرگونه راهنمایی در خصوص سامانه مربوط به این خدمت لطفا ابتدا به بخش راهنمای سامانه ذیل زبانه نحوه ارائه خدمت مراجعه نموده و در صورت برطرف نشدن مشکل با پشتیبانی سامانه از طریق شماره 89662647 تماس حاصل نمایید.
حسب بند ۵ ماده ۱ آئین نامه تایید نمونه تجهیزات ارتباطی و فناوری اطلاعات، مصوبه جلسه شماره ۵۳ مورخ ۱۳۸۷/۹/۱۰ کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات (CRA-RC-۱۳۸۷-۰۰۵۳-۱)، ماده ۶ قانون استفاده از بی سیم های اختصاصی مورخ ۱۳۴۵/۱۱/۲۵ و مواد ١٣، ١٤، ۱۵، ١۶ آئین نامه اجرائی آن مصوب ۱۳۶۱/۱۱/۱۳ هیئت وزیران، ورود، تولید و عرضه تجهیزات ارتباطی و فناوری اطلاعات مستلزم اخذ مجوزهای لازم از سازمان می باشد. این مجوزها شامل تائید نمونه، گزارش تایید، مجوز ترخیص، مجوز بهره برداری، مجوز واردات و صادرات و مجوز خرید و فروش می باشد. براین اساس واردات، صادرات، ساخت و تولید، خرید و فروش و انتقال مالکیت تجهیزات فوق منوط به اجازه سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی می باشد. اجازه فوق دربرگیرنده اعمال استانداردهای فنی و کیفی لازم بوده و در صورت لزوم، تجهیزات فوق در گمرک یا هر محل دیگری که میسر باشد مورد بازرسی و آزمایش قرار خواهد گرفت. به استثنای موارد تعیین شده در قانون، ترخیص تجهیزات فوق فقط در مقابل احکام صادره از طرف این سازمان امکان پذیر خواهد بود. تجهیزاتی که به هر دلیلی امکان ترخیص آن ها وجود ندارد، باید مرجوع شوند، در غیر این صورت متروکه تلقی شده و قابل فروش و حراج نمی باشند. با توجه به اهمیت به کارگیری تجهیزات ارتباطی و فناوری اطلاعات استاندارد در کشور، لازم است که وارد کنندگان قبل از مبادرت به حمل کالا به مبادی ورودی کشور مطابق گردش کاری توضیح داده شده در این دستورالعمل کالای خود را به سازمان معرفی نموده و از مجاز بودن آن اطمینان حاصل نمایند تا ضمن جلوگیری از اتلاف وقت و صرف هزینه های انبار داری، کالای وارداتی آن ها به دلیل عدم تطابق با مقررات و ضوابط داخلی مرجوع یا متروکه نشود. تجهیزات گروه ۱ حوزه ارتباطی و فناوری اطلاعات: کالاهایی که دارای اجزای پیوسته مختلف در دو گروه اول و دوم می باشند، جزو کالاهای گروه اول محسوب می شوند، که استفاده از آن ها علاوه بر انطباق با ضوابط و مقررات مصوب در سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیوئی نیازمند دارا بودن پروانه بهره برداری یا اپراتوری صادره توسط سازمان می باشد. لازم به توضیح است تجهیزات کالاهای گروه یک توسط یکی از دارندگان پروانه به شرح ذیل وارد کشور می شوند: الف ) پروانه ورود، خرید و فروش تجهیزات. ب ) پروانه بهره برداری یا اپراتوری برای استفاده در شبکه موضوع پروانه. تجهیزات گروه 2 حوزه ارتباطی و فناوری اطلاعات: این گروه تجهیزات شامل کالاهائی می شود که استفاده از آن ها تنها منوط به اخذ تائیدیه از سازمان طبق ضوابط و مقررات مصوب می باشد.
1. ثبت درخواست در سامانه "ثبت سفارش، ترخیص و تایید نمونه تجهیزات حوزه فاوا" مندرج در پایگاه اطلاع رسانی سازمان- قسمت خدمات الکترونیکی؛ بر اساس ثبت سفارش اولیه در سامانه جامع تجارت وزارت صنعت، معدن و تجارت. 1-1. در صورتی که قبلا سطح دسترسی مربوطه در سامانه ثبت سفارش و ترخیص تجهیزات سازمان برقرار شده است، با همان حساب کاربری می توانید به بخش های درخواست مجوز ثبت سفارش و ترخیص سامانه دسترسی پیدا کنید. در غیر این صورت، در صورتی که قبلا از پورتال این سازمان حساب کاربری دریافت نکرده اید، ابتدا نسبت به ایجاد حساب کاربری از طریق لینک ثبت نام پورتال سازمان اقدام نموده و سپس روی لینک ورود به سامانه کلیک نمایید. 2. ارسال درخواست. 3. بررسی و تایید (در صورت عدم نقص مدارک) توسط سازمان. 4. ارسال به سامانه جامع تجارت وزارت صنعت، معدن و تجارت.
سامانه جامع ترخیص تجهیزات ارتباطی و فناوری اطلاعات : 1- با عنایت به لزوم الکترونیکی شدن فرآیندهای صدور مجوزهای ثبت سفارش ، ترخیص و گواهی تاییدنمونه تجهیزات ارتباطی و فناوری اطلاعات و برقراری ارتباط با سامانه گمرک فرامرزی، به آگاهی کلیه متقاضیان ثبت سفارش، تاییدنمونه و ترخیص تجهیزات می رساند از ابتدای سال ۹۵، به کلیه درخواست های مربوطه صرفا از طریق سامانه مذکور رسیدگی می شود. 2- برای ارسال پیشنهادات/خطاهای سامانه به منوی مربوطه در سامانه مراجعه فرمایید. در صورت نیاز به توضیحات تکمیلی، با شماره تماس ۸۹۶۶۲۶۴۷ و آدرس پست الکترونیکیtarkhiscra.ir با کارشناسان ما ارتباط برقرار فرمائید . 3- نمایش سامانه بر روی مرورگرهای Internet Explorer ۱۰ ،FireFox ۴۰ ،Opera ۱۰ ، Google Chrome و Safari ۵ و نسخه های بالاتر امکان پذیر خواهد بود. 4- برای آگاهی بیشتر، به راهنمای سامانه مراجعه فرمایید. 5- برای مشاهده "دستور العمل اجرایی ثبت شناسنامه ، اخذ و نصب شناسه کالا برای گروه کالایی تلفن همراه و سایر تجهیزات ارتباطی با قابلیت نصب سیم کارت" روی این لینک کلیک کنید. 6- با توجه به برقراری ارتباط الکترونیک بین سامانه جامع تجارت ایران و سامانه جامع ترخیص کالاهای حوزه فاوا، خواهشمند است جهت انجام عملیات ثبت سفارش، ابتدا به سامانه جامع تجارت ایران مراجعه کرده و پس از دریافت شماره پرونده ثبت سفارش، نسبت به ارسال درخواست ثبت سفارش در سامانه جامع ترخیص اقدام نمایید. 7- با توجه به بروزرسانی اخیر سامانه ترخیص، از تاریخ 1397/7/14 فرآیند تمدید ثبت سفارش از طریق این سامانه صورت خواهد پذیرفت. لطفا از مراجعه حضوری به مناطق خودداری کنید. 8- جهت تمدید ثبت سفارش از طریق : سامانه ترخیص> منوی فرآیند ها> درخواست تمدید ثبت سفارش اقدام نمایید.
نمودار زیرفرآیند "تمدید مجوز ثبت سفارش تجهیزات رادیویی، ارتباطی، فناوری اطلاعات و پستی"
نمودار زیرفرآیند "صدور مجوز ثبت سفارش تجهیزات رادیویی ، ارتباطی، فناوری اطلاعات و پستی"
نمودار فرآیند "صدور مجوز_ تمدید ثبت سفارش تجهیزات رادیویی، ارتباطی، فناوری اطلاعات و پستی"
نمودار فرآیند "ثبت و تغییر اطلاعات شرکت در سامانه ثبت سفارش، ترخیص و تاییدنمونه تجهیزات فاوا"
1- ثبت درخواست در سامانه "ثبت سفارش، ترخیص و تایید نمونه تجهیزات حوزه فاوا" مندرج در پایگاه اطلاع رسانی سازمان، قسمت خدمات الکترونیکی؛ 2- بارگذاری مدارک زیر در سامانه مذکور؛ 2-1 ارائه پروانه /مجوز بهره برداری صادره ازسوی سازمان و یا معرفی نامه از دارنده پروانه رادیویی در خصوص شبکه در برگیرنده کالای موضوع ثبت سفارش در گروه اول یا پروانه ورود، خرید و فروش تجهیزات رادیویی؛ 2-2 کاتالوگ فنی دستگاه؛ 3- فرم تعهد اصلاح مسیریابی سرشماره های اضطراری در گوشی های تلفن همراه
میانگین 3 الی 4 روز کاری در صورت عدم نقص در مدارک ارسالی
ارائه این خدمت به صورت رایگان می باشد
تهران، خیابان شریعتی، پایینتر از پل سید خندان، روبروی خیابان شهید قندی، ورودی شماره ۱۷، ساختمان شماره یک
ساعات کاری سازمان: شنبه تا چهارشنبه از ساعت 8:00 الی 16:30
کد پستی: ۱۶۳۱۷۱۳۷۶۱
تلفن گویا: ۰۹۶۳۶۹
public_relationcra.ir